Diverse / FAQ
 
 
 
 

FAQ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
Hvordan tilmelder jeg mig?
 
Jeg er ansat af aftenskolen og du skal derfor tilmeldes via aftenskolens online tilmelding eller ringe til aftenskolelederen. Du kan enten vælge at betale via Netbank eller med girokort som udleveres på holdet. Skriv til mig hvis du er i tvivl.
 
 
 
Hvad koster det?
 
Det koster typisk 60-65,- pr. gang. En sæson er på ca. 60 lektioner (30 gange). Jeg forlænger ofte mine hold så de først afsluttes slut maj/juni. Det aftaler man med det enkelte hold. Pensionister kan få rabat på dagholdene.
 
 
Hvornår starter og slutter sæsonen?
 
Sæsonen sættes i gang i september og slutter typisk i marts/april måned. Herefter forlænges de fleste af mine hold frem til slut maj/juni.
 
 
Aftenskolesæsonen slutter allerede i april - hvad så...?
 
Når du går til yoga på en aftenskole betaler du for en sæson. Dette betyder, at du lægger et samlet beløb og køber som regel 25-30 gange yoga. Når så aftenskolesæsonen udløber tager yogalæreren stilling til om holdet skal forlænges. Dette bliver det ofte og frem til slut maj/juni. Jeg har endnu ikke kørt en sæson hvor jeg ikke har forlænget mine dag-/aftenhold.
 
 
Aftenskole-sæsonen er forlængst igang og jeg glemte eller nåede ikke at tilmelde mig. Hvad gør jeg? 
 
Fortvivl ikke! Der er mulighed for at komme ind på et hold midt i sæsonen til en anden pris hvis der er en ledig plads. Ring/skriv og hør nærmere.
 
 
 
Skal jeg lade mig skrive på en venteliste til det hold som jeg gerne vil begynde på?
 
Det er altid en god idé at blive skrevet på venteliste til et hold da der løbende kan ske ændringer i elevsammensætningen.
 
 
Jeg er i tvivl om jeg skal begynde fordi jeg ikke kender yogalæreren og den måde hun underviser på. Hvad gør jeg?
 
Jeg tilbyder løbende workshops i weekenderne og her kan du finde ud af om det er noget du vil fortsætte med.
 
Alternativt kan du booke en enetime hvis du ikke kan deltage i en workshop eller hvis du har brug for en mere personlig introduktion til yoga. 
 
Jeg underviser i hatha yoga med inspiration fra andre stilarter.
 
 
 
Panik!!!! Jeg vil have mere yoga - hvad gør jeg?!
 
Du er ikke alene. Mange af mine elever synes 1 gang om ugen er for lidt og de ærgrer sig over, at de ikke kan gå til yoga i sommerferien.
 
Jeg tilbyder løbende workshops til en fornuftig pris som kan være et godt supplement til din ugentlige yoga praksis.
 
Jeg kan anbefale, at man tilmelder sig to aftenhold. Mine hold er fordelt over tirsdag/torsdag og det giver et godt flow.
 
I løbet af ferien opfordrer jeg folk til selv at lave yoga. Du kan også købe et klippekort til et  yogastudie i København hvis du har mulighed for at tage turen derind 4-5 gange. Det kan være sundt at prøve en anden yogalærer.
 
 
Hvad er forskellen på aftenskolen og et privat yogastudio?
 
Jeg har et par sæsoner både været på aftenskole og haft private hold sideløbende. Derudover har  jeg efterhånden været til yoga mange forskellige steder og fået prøvetimer samt været til workshops og på kurser. Ud fra min erfaring så er der faktisk ikke den store forskel. 
 
Du skal spørge dig selv hvad du lægger mest vægt på når du dyrker yoga?
 
  • Læreren
  • Lokalet
  • Prisen
  • Tidspunktet på dagen/ugen
  • Transport
 
Jeg har haft en elev som stoppede fordi hun ikke brød sig om lokalet vi var i og jeg har haft/har elever der udelukkende har råd til aftenskole og jeg har mange elever som specifikt har valgt et hold fordi det er det eneste tidspunkt de kan få fri fra familien på. Jeg har også mange elever som har søgt et hold pga. mig og min undervisning. Og så kan det hele jo kombineres på kryds og tværs.
 
Læreren?
 
Kan du lide stemmen, den type yoga der bliver undervist i? Lever undervisningen op til dine behov og forventninger? Bor man i Frederikssund og omegn så er der ikke så mange muligheder som f.eks. i København. Jeg opfordrer dog altid mine elever til at tage prøvetimer forskellige steder for at finde ud af hvor stor forskel der kan være på på de 5 faktorer som jeg her har stillet op.
 
Lokalet?
 
Er der for koldt, varmt eller for meget støj? Er der støvet, lugter der grimt? Er der for lidt plads - eller for meget plads? Savner du lidt mere stearinlys og aromaterapi eller måske det stik modsatte?
 
Prisen?
 
For mange er det slet ikke et spørgsmål om at prioritere. Der ér simpelthen bare ikke råd til at afsætte 350-450,- om ugen til yoga som det koster på flere yogastudier i f.eks. København. Aftenskolen er billigere. Det koster ca. 50-55,- pr. gang. Omvendt så tilmelder du dig et hold for en hel sæson. Her er ikke noget med klippekort og at "shoppe" rundt fra hold til hold og lærer til lærer alt efter hvordan du lige har det dén dag. Hvis du ikke kan lide læreren/lokalet på aftenskolen så kan det jo godt blive en lang sæson. Ellers betaler man typisk 1350,- for 25 gange yoga og det er altså bare det billigste man kan komme i nærheden af. På aftenskolen kan du i øvrigt sagtens tilmelde dig midt i sæsonen for en anden pris hvis der er plads på holdet.
 
Jeg vil samtidig indskyde, at jeg med mine 3 aftenhold hos LOF har en form for fleksibilitet som de private studier fordi jeg kan tilbyde mine elever at komme på et andet hold hvis man skulle være forhindret på sit eget hold. Mange elever benytter dette med stor tilfredshed.
 
Tidspunktet?
 
Det er altid en god ide at finde et tidspunkt som passer ind i dit privatliv og arbejdsliv. Ellers ligger du måske og bliver irriteret over unødige ting når du er til yoga.
 
Transport?
 
Ganske enkelt: Hvor langt er du villig til at køre/cykle/gå for at gå til yoga? Tid og penge til transport skal lægges oveni din yogatime.
 
 
Konklusion?
 
Der findes vist ikke et endegyldigt svar. Du må kigge på de 5 faktorer og finde ud af hvordan du kan få det hele til at gå op i en højere enhed. Personligt er læreren og underviseren helt klart første prioritet for mit vedkommende. På linie med dette, er penge også en udslagsgivende faktor for mig. Dog har det også en betydning at lokalet er i nogenlunde stand. Der behøver dog ikke at være aromaterapi og Shiva-figur i hjørnet. Transporten kommer man jo heller ikke udenom. Jeg tager engang imellem til Kbh og får timer hist og her, men elsker når der er yoga i Rejsestalden i Jægerspris. Det er bare meget sjovere at lave yoga i sit nærmiljø.
 
En sidste faktor som jeg ikke har medtaget, er det sociale aspekt. Alle aftenskolehold er jo besat med de samme kursister hele sæsonen og sådan vil det også være på nogle private studier - dog ikke alle. Har det betydning for dig, at du kender dine holdkammerater så husk også at tage det med i dine overvejelser. 
 
Jeg er glad for at undervise på aftenskolen. Det giver mig en frihed som lærer med to små børn og et aktivt familieliv. Jeg er ikke afvisende overfor en dag at starte mit eget op. Dog vil det altid være en prioritet for mig, at yoga er til ALLE og ikke bare en eksklusiv klub for de som har råd.
 
Carina Malene Rømer | Hundested - Danmark | Tlf.: 40 95 29 13