Om Yoga / Yoga på stranden

Yoga på stranden

 
 
 
 Yoga på Læsø
 
En strandkant med fast sand er oplagt til at lave de stående stillinger. Det brusende hav løfter energien og blæsten gennemstrømmer kroppen og skærper balancen.
 
 
 
Adho Mukha Svansana - Hundestrækket
 
En stilling som løfter energien i kroppen, strækker bagsiden og giver øjeblikkelig velvære.
 
 
 
 
Chakrasana - Hjulet
 
Absolut en dejlig udfordring og ikke mindst et minde fra barndommen. Hjulet åbner brystet og strækker hele forsiden, giver varme i hele kroppen og sætter gang i blodomløbet hvorfor man godt kan blive lidt svimmel når man kommer ud af stillingen.
 
 
 
 
 
 
Utthitha Trikonasana - Den strakte trekant
 
Trekantstilling som giver en følelse af styrke. Styrker de store muskelgrupper og giver et dejligt stræk i siden og på indersiden er låret. Udføres på begge sider og derefter en modstilling som samler kroppen igen (foroverbøjning, hundestræk f.eks) 
 
 

Bhujangasana - Flyvende kobra

Kobra med vægt på armene. Åbner brystet og smidiggør ryggen. Husk at trække skuldrene væk fra ørerne og vær opmærksom på hvordan din lænd reagerer. Et for stort svaj kan afhjælpes ved blidt at spænde sædet og skubbe brystet fremefter.

 

 
Parsvottanasana - Intenst sidestræk
 
Ønsker du en udfordring udover de almindelige i yoga? Så find en strand med stærk blæst og blød våd sandbund! Denne stilling giver et godt stræk på bagsiden af det bageste ben og skærper i høj grad balancen! Kan virke beroligende og afstressende fordi man lukker sig om sig selv og hænger med hovedet nedad. Den effekt opnåede jeg dog ikke lige på stranden på Læsø :o)
 
 
Carina Malene Rømer | Hundested - Danmark | Tlf.: 40 95 29 13