Om Yogarina / Min undervisning

Min undervisning

Jeg bestræber mig på at skabe en bred undervisning. At differentiere undervisningen så der er plads til de fleste. Jeg vil gerne kommunikere med mine elever, lære dem at kende så jeg kan hjælpe dem til at få det bedste ud af yoga'en.
 
 "....differentiere
undervisningen
så der er plads
til de fleste...."
 
 
Der kan være mange grunde til, at man ønsker at lave yoga og det er derfor vigtigt, at jeg møder mine elever der hvor de er. Jeg arbejder løbende med at lære folks fysiske tilstand at kende og giver dem ideer til hvad der kan afhjælpe deres skavanker både i løbet af undervisningen og derhjemme. Nogle elever laver de færdige stillinger og andre får mulighed for at lave det vi kalder forøvelser.
 
 "Der kan være mange
grunde til, at man
ønsker at lave yoga...."
 

 
 
Jeg kan godt lide at afveksle min undervisning og holder mig løbende i gang ved at deltage i forskellige yoga workshops. Jeg har ikke lagt mig fast på en bestemt stilart, men har fra min uddannelse hos Dansk Yoga en base af klassiske yogastillinger.
 
"Jeg kan godt lide
at afveksle min
undervisning...." 
 
 
 
Jeg starter typisk mine programmer op med let opvarmende øvelser og fortsætter derefter ind i de klassiske stillinger. Derudover er der ofte små flows i programmerne som skaber dynamik i forhold til de mere statiske øvelser hvor vi holder stillingerne og fordyber os i åndedrættet. Jeg afslutter altid et yogaprogram med en afspænding. Udover yoga asanas (øvelser for kroppen), arbejder jeg med åndedrætsøvelser (pranayama).  
 
"Jeg afslutter altid
et yogaprogram
med en afspænding."
 
 
Når en elev siger til mig: "Jeg lavede yoga forleden da jeg fik lidt ondt i ryggen", så er mit job fuldført. At lære eleverne at tage yoga'en med ud af yogalokalet er min vigtiste opgave. Man skal ikke kun tænke kropsholdning og kropsbevidsthed 1½ time om ugen. Det skal integreres i det daglige virke. Yoga asanas (øvelser) og pranayama (åndedrætsøvelser) skal automatiseres og pakkes i håndtasken når man rejser, tages ud af pennalhuset når man er til eksamen eller ud af handskerummet når man sidder i kø på motorvejen.
 
 
"At lære eleverne
at tage yoga'en
med ud af
yogalokalet
er min vigtiste
 opgave."
 
 
Juleaftensdag 2010 - Norge
Carina Malene Rømer | Hundested - Danmark | Tlf.: 40 95 29 13